SAINTPAULIA SAU VIOLETA AFRICANA
+12
Doina
ela
ozi
luiza
Mirela
Ella
nicol
myky
miha
Gabriela
Marmoset
Admin
16 participanți
Pagina 2 din 13
Pagina 2 din 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Re: SAINTPAULIA SAU VIOLETA AFRICANA
deci, tu ai nevoie de o provocare
myky- maestru gradinar
Data de inscriere : 02/06/2009
Oameni buni, mie nici nu-mi vine sa ma mai uit la pozele voasrte ca de fiecare data vreau si "de-alea" . Acu' mi se pune si pe violete (de care ma lasasem).
luiza- maestru gradinar
Data de inscriere : 18/03/2010
Localizare : montreal
Cred\ca da!myky a scris:deci, tu ai nevoie de o provocare
Mirela- maestru gradinar
Data de inscriere : 15/03/2010
Varsta : 56
Localizare : RO
Hi-hi-hi, mi-a crescut ficatul!
P.S. Cred\ ca aveam nevoie de stimulente, pentru a-mi imbunatati stima de sine (mine).
P.S. Cred\ ca aveam nevoie de stimulente, pentru a-mi imbunatati stima de sine (mine).
Mirela- maestru gradinar
Pt. identificarea bolilor si a altor probleme care apar in cazul violetelor, eu folosesc informatiile de la aceasta adresa
http://www.reedsgreenhouse.com/leaves/leaf-id.htm
http://www.reedsgreenhouse.com/leaves/leaf-id.htm
Ultima editare efectuata de catre Ella in Mar Mar 23, 2010 10:10 pm, editata de 1 ori
O traducere succinta a informatiilor din link-ul pus de Ella am facut-o mai demult. Este un fisier mai mare si nu stiu cum sa-l postez. Daca este necesar, astept indicatii.
nicol- maestru gradinar
Data de inscriere : 08/06/2009
Varsta : 75
Localizare : Bucuresti
ella, l-am dus la inceputul topicului.
nicol, poti sa-mi dai un atashament pe email, sa vedem ce si cum?
myky- maestru gradinar
Pot sa-l sterg de aici, da?
Las numai ultima fraza, cea cu link, pt. ca are legatura cu ce spune Nicol, sau sterge tu toate aceste ultime mesaje.
Las numai ultima fraza, cea cu link, pt. ca are legatura cu ce spune Nicol, sau sterge tu toate aceste ultime mesaje.
da ella, poti.
sarumana!
sarumana!
myky- maestru gradinar
Le-am trimis!myky a scris:ella, l-am dus la inceputul topicului.
nicol- maestru gradinar
nicol, le-am primit
foarte bun, le-as face imagini si le-as urca in album, ma mai gandesc.
sarumana!
foarte bun, le-as face imagini si le-as urca in album, ma mai gandesc.
sarumana!
myky- maestru gradinar
Rob's cotton ball se pare ca atat poate acum. Este mult mai frumoasa floarea, anul trecut a avut mai putine flori si f. frumoase. Acum trebuia sa-i rup primii boboci, dar nu am inima pt. asa ceva. Eu am rabdare, stiu ca poate mai mult.
Ruffled skies este plina de bobocei, nici nu am curaj sa sper ca se vor deschide, anul trecut nu a avut putere, au ramas intredeschisi toti, acum am ajutat-o cu un pic de ingrasamant, sa vedem ce face.
Ruffled skies este plina de bobocei, nici nu am curaj sa sper ca se vor deschide, anul trecut nu a avut putere, au ramas intredeschisi toti, acum am ajutat-o cu un pic de ingrasamant, sa vedem ce face.
luiza- maestru gradinar
Bobocul arata bie. Sa ne pui poza si cand se va deschide. Eu cred ca se va arata in toata splendoarea. Bafta!
nicol- maestru gradinar
Multumesc Nicol!
Luiza, violeta ta este f. frumoasa, de cand ai pus poza ei, o tot caut pe net, are si ea un nume doar ca nu-l stim noi.
Luiza, violeta ta este f. frumoasa, de cand ai pus poza ei, o tot caut pe net, are si ea un nume doar ca nu-l stim noi.
Ruffled e franjurata?
Ella, cam ce durata e viata au violetele?
Ella, cam ce durata e viata au violetele?
Mirela- maestru gradinar
Multumesc, Ella. Are, n-are nume, imi este draga asa cum este . I-am schimbat pozitia (si primeste lumina diferit), cred ca asta a ajutat-o sa infloreasca
luiza- maestru gradinar
Mirela, violetele pot sa traiasca multi ani, ele imbatranesc si se replanteaza varful.
Ruffled este franjurata, de asta am atatea emotii sa o vad deschisa. Astea franjurate au prostul obicei de a-si "pleca" (') capul in faza semideschisa si gata. Asa am patit anul trecut cu ele, acum incerc sa le ajut cu ingrasamant, dar si aici, daca-i prea mult iar nu-i bine
Luiza, nici eu nu ma omor sa aiba neaparat nume, dar intotdeauna ma duc sa le caut. Eu am cateva violete fara nume si sunt mult mai frumoase decat multe altele cu nume.
Ruffled este franjurata, de asta am atatea emotii sa o vad deschisa. Astea franjurate au prostul obicei de a-si "pleca" (') capul in faza semideschisa si gata. Asa am patit anul trecut cu ele, acum incerc sa le ajut cu ingrasamant, dar si aici, daca-i prea mult iar nu-i bine
Luiza, nici eu nu ma omor sa aiba neaparat nume, dar intotdeauna ma duc sa le caut. Eu am cateva violete fara nume si sunt mult mai frumoase decat multe altele cu nume.
Ella,de ce trebuia sa-i rupi primii boboci? Deveneau urmatoarele flori mai viguroase ?
Ultima editare efectuata de catre Gabriela in Vin Mar 26, 2010 3:29 am, editata de 1 ori
Gabriela- maestru gradinar
Data de inscriere : 03/06/2009
Localizare : Pascani
Intreb pentru ca periodic imi "dispare" cateo violeta, aparent din senin.
Cum am oroare de dubluri, tripluri, omit sa pun frunze la prins, motiv pentru care numarul plantelor a scazut.
Totusi, am ajuns acum sa nu-mi mai permit asta, motiv pentru care le voi inmulti.
Dar cum zici ca se replanteaza varful?
Cum am oroare de dubluri, tripluri, omit sa pun frunze la prins, motiv pentru care numarul plantelor a scazut.
Totusi, am ajuns acum sa nu-mi mai permit asta, motiv pentru care le voi inmulti.
Dar cum zici ca se replanteaza varful?
Mirela- maestru gradinar
Gabriela a scris:Ella,de ce trebuia sa-i rupi primii boboci? Deveneau urmatoarele flori mai viguroase ?
Da, dar numai bobocii de iarna, astia fac flori anemice. Daca ii rupi, planta produce alti boboci normali mai repede, decat daca astepti sa treaca primul rand de flori chinuite.
Si primele flori ale unei plante sunt slabe, dar eu pe astea le las, ca tre sa vad cum infloreste, nu am rabdare sa astept alt rand de flori. De fapt eu nu prea am inima sa rup bobocii
Multumesc!! oricum,daca violetutele mele ajung la boboci,nu ii rup,nici moarta. Eu stau cu ochii pe ele si le astept ,si sa le mai rup bobocii???!!!!
Gabriela- maestru gradinar
Data de inscriere : 03/06/2009
Localizare : Pascani
Pagina 2 din 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Pagina 2 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum