SINNINGIA -GLOXINIA
+12
miha
myky
luiza
Mirela
ozi
Marmoset
Ella
nicol
georgette
MIhai
Gabriela
Admin
16 participanți
Pagina 2 din 8
Pagina 2 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: SINNINGIA -GLOXINIA
Bai, sincer, daca va fac rau imi schimb avatarul. Cea de la avatar este foarte rara, pana acum am vazut-o la doua persoane pe net, de la una dintre ele o am si eu.
Ba las-o acolo, s-o admiram! Mai bine zi-ne cum o cheama!
Marmoset- maestru gradinar
Data de inscriere : 16/03/2010
Ella a scris:Bai, sincer, daca va fac rau imi schimb avatarul. Cea de la avatar este foarte rara, pana acum am vazut-o la doua persoane pe net, de la una dintre ele o am si eu.
ce-ti veni?
imi delecteaza privirea, ma unge pe suflet.
Admin a scris:Ella a scris:Bai, sincer, daca va fac rau imi schimb avatarul. Cea de la avatar este foarte rara, pana acum am vazut-o la doua persoane pe net, de la una dintre ele o am si eu.
ce-ti veni?
imi delecteaza privirea, ma unge pe suflet.
Vorba Gabrielei, cand iti spun doi ca esti beat, te duci si te culci.
Oricum, e dementiala!
Cum s-o schimbi!!??? mai ales ca e rara. Las-o dom'le acolo!
Gabriela- maestru gradinar
Data de inscriere : 03/06/2009
Varsta : 75
Localizare : Pascani
Din experienta mea, scurta din pacate, in ceea ce priveste inmultirea mini sinningiei.
Din punctul meu de vedere, mini sinningiile sunt de trei feluri, marimi sau cum vreti sa le spuneti.
Mini sinningiile cu un port mai mare, eu le-as spune sinningii si atat.
si mai sunt, mai am si eu cateva, dar nu au inflorit inca.
Pe acestea am reusit sa le inmultesc prin inradacinarea butasilor, dar si a frunzelor.
Cateva poze sunt mai vechi, cateva sunt din decembrie anul trecut si majoritatea frunzelor de anul trecut s-au prins deja.
O trecere usoara spre categoria mini sinningia, ar fi Party Dude, este mini sinningie, asa am gasit-o peste tot dar creste altfel decat alte mini sinningii.
iar de inmultit, nu prea a vrut prin frunze, doar varful s-a prins si acum creste.
Ce ma deruteaza la aceasta mini sinningie este faptul ca o am in doua variante. Am cumparat doi bulbi cu acelasi nume, dar furnizori diferiti, una este cea de mai sus, iar alta a crescut ca o mini sinningie, cu multe tulpinite, dar nu a inflorit inca, sa pot face diferenta. Butasii pusi la prins din cea de a doua s-au lasat "prinsi". Inca nu pot spune cu certitudine ce si cum, la aceasta varietate.
Mini sinningiile, cateva varietati
si aici sunt mult mai multe varietati dar o parte nu au inflorit si o buna parte nu le am.
De inmultit, greu, foarte rar rezista cate o frunzulita, dar se inmultesc relativ usor din butasi, acestia se prind in mare lor majoritate, am putine decese inregistrate pana acum.
Pozele sunt unele mai vechi, de anul trecut si acum sunt prinse deja, un butas a avut si o floare anemica rau..
O alta categorie este micro mini sinningia, astea sunt minuscule, au rozeta sau tulpinitele cat o moneda de un dolar, poate nici atat.
nu am incercat sa le inmultesc, sunt din bulbi cumparati sau obtinute din seminte. Cele din seminte, au mai bine de un an si nu au inflorit inca.
Azi am primit cateva seminte de mini sinningia si alte gesneriaceae, asa ca m-am dat iar la citit, sper pe maine sa scriu ceva despre inmultirea acestor plantute din seminte.
Din punctul meu de vedere, mini sinningiile sunt de trei feluri, marimi sau cum vreti sa le spuneti.
Mini sinningiile cu un port mai mare, eu le-as spune sinningii si atat.
si mai sunt, mai am si eu cateva, dar nu au inflorit inca.
Pe acestea am reusit sa le inmultesc prin inradacinarea butasilor, dar si a frunzelor.
Cateva poze sunt mai vechi, cateva sunt din decembrie anul trecut si majoritatea frunzelor de anul trecut s-au prins deja.
O trecere usoara spre categoria mini sinningia, ar fi Party Dude, este mini sinningie, asa am gasit-o peste tot dar creste altfel decat alte mini sinningii.
iar de inmultit, nu prea a vrut prin frunze, doar varful s-a prins si acum creste.
Ce ma deruteaza la aceasta mini sinningie este faptul ca o am in doua variante. Am cumparat doi bulbi cu acelasi nume, dar furnizori diferiti, una este cea de mai sus, iar alta a crescut ca o mini sinningie, cu multe tulpinite, dar nu a inflorit inca, sa pot face diferenta. Butasii pusi la prins din cea de a doua s-au lasat "prinsi". Inca nu pot spune cu certitudine ce si cum, la aceasta varietate.
Mini sinningiile, cateva varietati
si aici sunt mult mai multe varietati dar o parte nu au inflorit si o buna parte nu le am.
De inmultit, greu, foarte rar rezista cate o frunzulita, dar se inmultesc relativ usor din butasi, acestia se prind in mare lor majoritate, am putine decese inregistrate pana acum.
Pozele sunt unele mai vechi, de anul trecut si acum sunt prinse deja, un butas a avut si o floare anemica rau..
O alta categorie este micro mini sinningia, astea sunt minuscule, au rozeta sau tulpinitele cat o moneda de un dolar, poate nici atat.
nu am incercat sa le inmultesc, sunt din bulbi cumparati sau obtinute din seminte. Cele din seminte, au mai bine de un an si nu au inflorit inca.
Azi am primit cateva seminte de mini sinningia si alte gesneriaceae, asa ca m-am dat iar la citit, sper pe maine sa scriu ceva despre inmultirea acestor plantute din seminte.
Ella!! un adevarat regal!
Gabriela- maestru gradinar
Data de inscriere : 03/06/2009
Varsta : 75
Localizare : Pascani
Ella, e superb ce ai tu acolo. Superb!
ozi- maestru gradinar
Data de inscriere : 01/06/2009
Varsta : 32
Nu are rost sa ma ascund, da, este superb, sunt grozav de frumoase si colorate!
(si eu sunt lesinata dupa ele )
(si eu sunt lesinata dupa ele )
Festival Sinningia!
Mirela- maestru gradinar
Data de inscriere : 15/03/2010
Varsta : 56
Localizare : RO
De 3 ceasuri, jur ca nu intru pe topicul asta! Pana la urma, am facut-o!
frumoase Ella, ma imbolnavesc si eu de sinningita (vorba lui Marmo)
luiza- maestru gradinar
Data de inscriere : 18/03/2010
Localizare : montreal
Luiza, cred ca deja esti atinsa...!
Iar daca iti mai zic ca astea ocupa mai putin spatiu si decat Violetele, cred ca te corup de tot!
Iar daca iti mai zic ca astea ocupa mai putin spatiu si decat Violetele, cred ca te corup de tot!
luiza a scris:frumoase Ella, ma imbolnavesc si eu de sinningita (vorba lui Marmo)
Sinningita nu doare
Marmo ai dreptate. Intr-o "cusca" incap 5 violete standard, mini sinningii incap 16 lejer.
e bine de stiut
luiza- maestru gradinar
Data de inscriere : 18/03/2010
Localizare : montreal
Asa, Ella, asa, asa...!
Luiza..., vand din pupa la achizitionat minunatiile astea!
Luiza..., vand din pupa la achizitionat minunatiile astea!
[/quote]
Intr-o "cusca" incap 5 violete standard, mini sinningii incap 16 lejer. [/quote]
Intr-o "cusca" incap 5 violete standard, mini sinningii incap 16 lejer. [/quote]
cred ca vroiau sa ajunga la lampa.
myky- maestru gradinar
Data de inscriere : 02/06/2009
Pagina 2 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pagina 2 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum