FLOWER POWER
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Plante medicinale

3 participanți

In jos

Plante medicinale Empty Plante medicinale

Mesaj  myky Lun Mai 17, 2010 1:38 am

.........
myky
myky
maestru gradinar

Mesaje : 1539
Data de inscriere : 02/06/2009

Sus In jos

Plante medicinale Empty Re: Plante medicinale

Mesaj  gabi_LS Lun Mai 17, 2010 1:41 am

hai sa intreb eu ...am vazut pe unele linkuri echinaceea. se poate cultiva? se pot folosi florile ptr ceai ,tincturi? am vazut echinaceea mai multe culori parca ,dar pe diverse mediamente am vazut floarea roz/ stie cineva mai multe sa ma lamureasaca... cu doi pui acasa as incerca numai homeopat .,..... si daca e facut de mine cu atat mai bine
gabi_LS
gabi_LS
maestru gradinar

Mesaje : 61
Data de inscriere : 29/03/2010
Varsta : 45
Localizare : iasi

Sus In jos

Plante medicinale Empty Re: Plante medicinale

Mesaj  myky Lun Mai 17, 2010 1:47 am

deci, eu am descarcat o carte, din pacate nu mai gasesc denumirea, despre echinaceea am urmatorul material. eu folosesc echinaceea pt intarirea sistemului imunitar.
ECHINACEEA-
Echinacea angustifolia, purpurea şi pallida,
În trecut: era mult folosită pentru tratarea febrei tifoide, difteriei, sifilisului şi cangrenelor.
Descrierea plantei: este o plantă originară din câmpiile Americii de nord unde era folosită de băştinaşi pentru tratarea rănilor şi muşcăturilor de şarpe. A fost adusă de colonişti. În zilele noastre 3 specii ale acestei plante se cultivă pentru scopuri medicinale. Echinacea se plantează pe locuri însorite, pe soluri bogate şi bine drenate. De la ea se foloseşte cel mai des rădăcina dar şi florile. Rădăcinile se obţin de la plante de peste 4 ani, ele având aspectul cilindric şi brăzdat, un miros aromatic şi slab şi cu gust mai întâi dulce, apoi amar. Florile de echinacea se culeg atunci când sunt complet deschise.
Compoziţie chimică: rădăcina conţine derivaţi ai acidului cafeic, polizaharide, glicoproteine, qantibacteriene şi antivirale, ulei volatil, saponine, flavone, răşini cu acţiune antiseptică şi antifungică ce stimulează sistemul imunitar, fermenţi, vitamine, etc. Părţile aeriene ale acestei plante conţin derivaţi ai acidului cafeic, caftaric şi clorogenic, precum şi flavonoide, polizaharide solubile în apă, alkamide, fructoze, etc.
Acţiune farmaceutică: purifică sângele şi sistemul limfatic, opreşte procesele supurative, antiseptic, analgezic, antibacterian şi antiviral. Are efecte imunostimulatoare puternice fiind util din această cauză în foarte multe afecţiuni, inclusiv cancer. Ajută la purificarea sângelui, dezintoxică întreg organismul, vindecă rănile chiar şi cangrenele. Stimulează activitatea ficatului, a glandelor limfatice, dar şi a membranelor mucoaselor. De multe ori sub formă de praf are efecte mai puternice. Este un foarte puternic antibiotic, bacteriostatic prin inhibarea hialinuridazei, antiviral, diaforetic, depurativ, analgezic uşor, antitoxic, antiseptic, bun cicatrizant. Foarte eficient şi în cazul infecţiilor herpetice. Opreşte procesele supurative, tratează infecţiile cu viruşi şi bacterii şi are un efect foarte bun de calmarea durerii.
Este un remediu eficient contra răcelilor, gripei şi a infecţiilor tractului respirator superior. Are de asemenea efecte imunostimulatoare puternice deoarece ea produce o creştere a fagocitozei ( procesul de înglobare şi de digerare a bacteriilor şi a altor corpuri străine din organism numite fagocite), fiind utilă din această cauză în multe afecţiuni inclusiv cancer, mai ales după chimioterapie. Tratamentul cu echinacea poate fi util pentru a ajuta sistemul imun diminuat de medicamentaţie şi de chimioterapie în caz de cancer. Extractele din rădăcină pot alina sau reduce simptomele răcelilor ale gripei sau ale infecţiilor respiratorii.
Provoacă transpiraţia atunci când organismul are nevoie spre exemplu pentru a scădea febra mare, antitoxic şi bun cicatrizant. Se foloseşte de la această plantă: frunzele, rădăcinile şi florile roşii în special pentru proprietăţile vindecătoare şi de întărirea imunităţii.
Creşte numărul şi activitatea leucocitelor şi activează substanţele chimice antivirale cum este interferonul. Echinacea poate activa chiar şi celulele imune care luptă împotriva tumorilor. În plus, cercetările au arătat că substanţele din Echinacea au puterea de a inhiba una din enzimele eliberate de bacterii, hialuronidaza. În mod normal, bacteriile produc această enzimă pentru a pătrunde în ţesuturile umane. Echinacea împiedică acest lucru. Recomandările pe plan european: pentru uzul intern este admisă ca terapie adjuvantă şi profilactică în guturai şi gripă, afecţiuni cronice ale aparatului respirator şi căilor urinare inferioare. Se recomandă a fi folosite cu precauţie în boli progresive sistemice: tuberculoze, leucoze, colagenoze, scleroză multiplă, SIDA, etc.
Se poate folosi la următoarele afecţiuni: acneea juvenilă, adenoide, afecţiuni renale, afecţiuni biliare, afecţiuni respiratorii, afecţiuni digestive, amigdalite, angine, bronşite cronice, blefarite, cancer (prevenire şi tratare), cervicita, colecistita, conjunctivitele, diabet, eczeme, eczeme alergice, eczeme infecţioase recidivante, faringită, febră, furunculoză, cangrenă, gripă, guturai, hepatită virală A- B- C- D, herpes, infecţii ginecologice şi urinare, infecţii cu stafilococ auriu, infecţii cronice, infecţii respiratorii în faza acută, inflamaţii ganglionare, insuficienţă renală- urinară, laringită, leucemie, mastoză, orjelet, otită, plăgi purulente, plăgi supurânde sau purulente, pneumonie, prostatite, răceli, răni cu risc mare de infecţii, reumatism infecţios, rino-sinuzite, septicemie, stomatită, tăieturi, traheită, tumori benigne, tuse convulsivă, vaginită, zona-zoster.
Mod de folosire:
Deşi pare mult mai uşor de administrat sub formă de capsule, conform cercetărilor, echinacea este mult mai eficientă sub formă de ceaiuri sau de tincturi. În ciuda efectelor terapeutice deosebite în tratarea răcelilor, a întăririi imunităţii nu este indicat să abuzaţi de echinacea. Doza zilnică recomandată adulţilor este de 900mg/zi. Copiii cu vârste între 6-13 ani pot lua 400mg pe zi, iar la preşcolari trebuie urmat sfatul medicului. În ce priveşte perioada de administrare, aceasta nu trebuie să depăşească 2 săptămâni. Altfel riscaţi ca viruşii să devină imuni la acest tratament natural.
În cazul răcelilor „serioase” şi al gripei trebuie să administraţi 2 zile pacientului o linguriţă de tinctură de echinacea o dată la 3 ore. După acest interval, suferindului i se recomandă doar 2 linguri cu tinctură pe zi.
Tinctură -Cel mai eficient mod este tinctura-se va face din 20 grame de rădăcină mărunţită care se va pune în 100 ml de alcool de 70. Se va lăsa timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des preparatul. După această perioadă se va strecura şi se poate folosi. Se va lua 10-40 picături de trei ori pe zi, înainte de mese în diluţie cu puţină apă.
-Extract lichid diluat 1 linguriţă la 100 ml apă fierbinte de 3 ori pe zi timp de1 săptămână sau două. Copiii în funcţie de greutate şi vârstă. În general un copil trebuie să ia o treime din cantitatea pentru un adult. Util în răceli, stări gripale, otite, febră, etc.
-Se diluează o parte de extract lichid cu 5 părţi de apă. Se spală cu acesta zona afectată de mai multe ori pe zi. Ajută în cazul rănilor şi tăieturilor.
Macerat: 1 linguriţă de plantă se pune la 250 ml apă şi se lasă peste noapte. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi din acest preparat. Se consumă cu 30 minute înaintea meselor.
Praf: planta se macină cu râşniţa de cafea după care se cerne cu sita fină. Se poate lua un vârf de cuţit sau o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi pe stomacul gol. Se ţine sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite. Nu se macină mai mult decât cât se consumă în 2-3 zile şi se păstrează în borcane închise ermetic.
Decoct -Menţionăm însă că se pot prepara şi decocturi din 2 linguriţe de plantă mărunţită care se va fierbe timp de 10 minute în 250 ml apă. Se strecoară apoi putându-se consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.
Cataplasmă: planta se macină cu râşniţa de cafea, după care se amestecă cu puţină apă caldă ca să formeze o pastă care se întinde pe un pansament şi se aplică local. Se poate păstra 24 ore.
Este poate cea mai cunoscută plantă, care reface foarte rapid imunitatea fiind indicată în orice afecţiune, fără nici o contraindicaţie. Este de asemenea utilă chiar şi în cazurile gripale. Din această plantă se fac foarte multe medicamente sau chiar vaccinuri.
Contraindicaţii- este interzisă administrarea de preparate pe bază de echinacea suferinzilor de tuberculoză, scleroză multiplă, HIV/SIDA, tulburări ale ficatului, leucemie, diabet, boli ale ţesutului conjunctiv.
Modul de folosire pe afecţiuni:
Infecţii cronice- se ia o jumătate de linguriţă cu tinctură de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni. Se face apoi o pauză de o săptămână înainte de a relua din nou tratamentul la fel ca mai sus.
Plăgi supurânde sau purulente- În cazul plăgilor supurânde sau purulente aplicaţi o compresă vreme de o oră.
Răni cu risc mare de infecţie- se aplică compresă cu tinctură vreme de 15 minute apoi se lasă la aer să se usuce. Se face de 4-5 ori pe zi.
Zona zoster- tratamentul cu echinacea se poate utiliza şi pentru uz extern. Astfel contra Zonei zoster sau a rănilor cu risc mare de infecţie puneţi pe zona afectată comprese cu tinctură, timp de 15 minute. După aceia lăsaţi rana să se usuce la aer.
Tinctura de echinacea.
Echinacea purpurea.
Produsă de Dacia Plant.
Acţiuni- Intern: imunostimulator puternic (polizaharidele cu greutate moleculară mare pe care le conţine intensifică fagocitoza), antibiotic, bacteriostatic, antiviral bun, depurativ mediu, analgezic uşor, antioxidant bun.
Extern. Antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant.
Indicaţii:
Intern: guturai, laringită, traheită, amigdalită, bronşită, pneumonie, gripă, infecţii respiratorii în faza acută, tumori benigne (adjuvant), mastoză, profilaxia bolii canceroase, adjuvant în boala canceroasă, leucemie (adjuvant), inflamaţii ganglionare, infecţii cu stafilococ auriu, reumatism infecţios, eczeme infecţioase recidivante, herpes (adjuvant), hepatită A,B,C,D (adjuvant).
Extern. Răni cu risc mare de infectare, plăgi supurânde, plăgi purulente, eczeme infecţioase şi alergice, cangrenă.
Contraindicaţii: nu se cunosc.
myky
myky
maestru gradinar

Mesaje : 1539
Data de inscriere : 02/06/2009

Sus In jos

Plante medicinale Empty Re: Plante medicinale

Mesaj  gabi_LS Lun Mai 17, 2010 1:53 am

multumesc frumos din suflet!! qqqq qqqq qqqq qqqq acuma, a pus cineva in gradina asa ceva|?
gabi_LS
gabi_LS
maestru gradinar

Mesaje : 61
Data de inscriere : 29/03/2010
Varsta : 45
Localizare : iasi

Sus In jos

Plante medicinale Empty Re: Plante medicinale

Mesaj  myky Lun Mai 17, 2010 1:58 am

cu placere, dar atentie ce cultivi sau cum si cat folosesti
citeste si aici, http://www.medicina-naturista.ro/plante/plantele-efectele-toxice.html
myky
myky
maestru gradinar

Mesaje : 1539
Data de inscriere : 02/06/2009

Sus In jos

Plante medicinale Empty Re: Plante medicinale

Mesaj  gabi_LS Lun Mai 17, 2010 2:04 am

oricum pana la anul ce o voi cultiva eu ma informez....
gabi_LS
gabi_LS
maestru gradinar

Mesaje : 61
Data de inscriere : 29/03/2010
Varsta : 45
Localizare : iasi

Sus In jos

Plante medicinale Empty Re: Plante medicinale

Mesaj  myky Lun Mai 17, 2010 2:05 am

foarte bine! Very Happy
myky
myky
maestru gradinar

Mesaje : 1539
Data de inscriere : 02/06/2009

Sus In jos

Plante medicinale Empty Re: Plante medicinale

Mesaj  Liana Lun Mai 17, 2010 2:56 am

Deci eu am planta asta Plante medicinale 2530174700102788800XdNLEo_th cu numele de echinaceea. Este una si aceiasi cu planta medicinala?
Liana
Liana
maestru gradinar

Mesaje : 45
Data de inscriere : 18/03/2010
Varsta : 51

Sus In jos

Plante medicinale Empty Re: Plante medicinale

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum